Una interessant proposta de música Barbershop que us sorpendrà per la seva energia i potència harmònica. Coneixereu les músiques que es cantaven i s´escoltaven a les barberies americanes a inicis del segle XX on segur que en reconeixereu més d´una. Acords estàtics increiblement llargs i potents amb un empast i timbre de veu dissenyats per impressionar les vostres oïdes. Un desplegament vocal formidable dut a terme només amb quatre veus masculines del quartet Metropolitan Union.

Daniel Morales (Tenor)

Martí Doñate (Lead)

German de la Riva (Baix)

Joan Mas (Baríton)

 

 

Daniel Morales Teixidó

T E N O R

 

Nascut a Barcelona, realitza els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música i els estudis de cant amb el mestre

baríton Xavier Comorera. De forma paral·lela assoleix el premi extraordinari de doctorat en Ciències Químiques. A nivell solístic aborda diferents gèneres musicals oratori, lied, òpera, sarsuela i teatremusical que ha cantat en sales europees rellevants com la Chapelle Royale du Château de Versailles, el Cadogan Hall de Londres, la Wiener Konzerthaus, el Gran teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana entre d´altres. La seva activitat es centra fonamentalment en el camp de l´oratori, havent interpretat Carmina Burana (C. Orff), La Petite Messe Solennelle (G. Rossini), Requiems de (G. Fauré, W.A Mozart et J.Brahms), Magnificat (J.S. Bach, C.P.E Bach), The Fairy Queen, Dido i Ennees (H.Purcell), Dixit Dominus i Israel a Egipte (G.F.Händel).

 

Compagina la seva activitat solística amb la cambrística, formant part de diverses formacions corals professionals com el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i els quartets CatAlinka, especialitzat en música ortodoxa Russa, Metropolitan Union especialitzat en música barbershop, i el quintet Kollage especialitzat en música instruvocal.

 

En la vessant pedagògica és professor de tècnica vocal de l´OrfeóCatalà des de 2010 i durant el període 2006-2010 ho fou d  l´escola

Amics de la Unió de Granollers. Imparteix regularment tallers d'imitació d´instruments musicals i seminaris de tècnica vocal. És llicenciat en el mètode TOMATIS® especialitzat en cantants.

 

Martí Doñate Soley

L E A D

 

Inicià els seus estudis musicals a l’escola de música Joan Valls de Caldes de Montbui. Formà part de la l’Escolania de Montserrat on rebé classes de cant i clarinet sota la direcció de Quim Piqué. Més tard, acabà els estudis professionals al conservatori Josep Maria Ruera de Granollers.

 

Es graduà a l’ESMUC en Pedagogia, cursant cant amb Francesc Garrigosa, de qui actualment segueix rebent classes, i estudis de

clarinet amb Xavier Castillo.

 

Ha cantat sota la batuta de directors com: Xavier Pastrana, Xavier Puig, Pere Lluís Biosca, Josep Vila i Casañas, Josep Vila i Jover, Eduard Vila, Daniel Mestre, Marc Díaz, Gianandrea Noseda, Kazushi Ono, John Rutter entre d’altres.

 

Ha format part durant sis anys del Cor Jove de l’Orfeó Català sota la direcció d’Esteve Nabona. Ha col·laborat amb el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona, Ensemble O vos Omnes, Capella de l’Escolania de Montserrat o també a l’espectacle Les Músiques del Món al Palau de la Música Catalana. Actualment, forma part dels grups vocals Cor Cererols, De Canendi Elegantia i Cor de Cambra BZM.

 

Ha cantat com a solista en obres d’Albert Guinovart, al festival Musiquem Lleida, a l’Auditori Enric Granados i el Magnificat de Bach al

Palau de la Música Catalana. Ha interpretat diverses cantates de Bach que l’han portat a ser el guanyador de la Beca Bach 2019 per a joves solistes.

 

Des del 2014 forma part del grup Barbershop Metropolitan Union, any en que van aconseguir el 3r lloc a la competició nacional.

 

German de la Riva Herrera

B A I X

 

Nascut a Barcelona, començà els seus estudis musicals a l’escolania de Montserrat amb el mestre P. Ireneu Segarra, on va fer diversos concerts i gravacions com a solista, posteriorment continuà al conservatori de Barcelona i al de Badalona on cursà la carrera de cant amb el mestre Jordi Albareda.

 

Ha millorat la seva tècnica amb diferents professors dels qui cal nomenar: El mestre Kurt Widmer de l’escola cantorum de Bassel, la Degana de la Facultat vocal de la Universitat Musical Nacional de Sofia, la sra. Mila Diulguèrova. o darrerament la Soprano Marta Matheu.

 

És component de diverses formacions:

“Cor de Cambra del palau de la Música Catalana” (des de l’any 2000 amb qui ha fet de solista en nombroses ocasions), el quartet “The minstrels”, el trio “Fool of Music”, el quartet “Metropolitan Union”, el quintet “BeatVoices”, l’octet masculí “De Canendi Elegantia”, la formació de cants harmònics “Muom”. Amb aquestes agrupacions canta obres que van des del renaixement i el barroc fins al rock i pop actual, cantant a cappella i passant per estils tant genuïns com els espirituals negres, el barbershop o les cançons dels musicals d’avui i de sempre.

 

Durant els anys de la seva carrera musical, ha cantat en els millors teatres i auditoris de l’estat espanyol i en gran part dels d’Europa, sota la batuta de directors tant prestigiosos com E. Gardiner, D. Baremboin o G. Dudamel.

 

Com a projectes educatius ha format part dels espectacles infantils “wimoweh” i “ecos del silenci”, creats per l’auditori i representats per tota la geografia Catalana. També ha cantat a l’espectacle “Kantikipugui” i al “Twinkle, twinkle baby star” creacions del palau de la Música.

 

En òpera secundària cantà al liceu el paper d’Alfred en l’òpera “el petit escura xemeneies” de Britten amb la companyia Perpoc titelles i també va fer el paper de càmera Gomez a la Cantania dels 25 anys fent “la Rambla Llibertat.

 

El seu repertori solístic va des de cançó d’oratori (Messies de Händel, Magnificat, Oratori de Nadal de Bach, Rèquiem i missa de la coronació de Mozart, Carmina burana de Karl Orff…),a lied (Cançons espanyoles i Dichterliebe de Schumann, Winterreisse de Schubert...) i Ópera (Dido &Aeneas de H. Purcell, La finta Semplice de Mozart, Orfeo & Euridice de Haydn, elisir d’amore de Donizzetti…).

 

També dins del món dels musicals ha fet els papers d’Osman a “Mar i Cel”, el de Dennis Galahad a “Spamalot” i últimament el de Jean Veljant en “Les Miserables”.

 

Ha cantat als teatres i auditoris més coneguts de l’estat i d’Europa, a la batuta de directors tant importants com: Josep Vila, Josep Pons, Victor Pablo Pérez, Simon Carrington o Gustavo Dudamel.

 

Joan Mas Soler

B A R Í T O N

 

Nascut als Hostalets de Balenyà (1991), amb 5 anys inicià els estudis de música a l’Escola Municipal de Música de Centelles i al Cor Infantil La Violeta. Del 2001 al 2005 entrà a formar part de l’Escolania de Montserrat sota la direcció de Joaquim Piqué, on participà en dues produccions del Gran Teatre del Liceu: Píkovaia Dama de P. I. Tchaikovsky (2003) i Midsummer Night’s Dream de B. Britten (2005).

 

Durant aquesta etapa va participar a la gravació de dos CD: Vespres de Montserrat i O vos omnes.

 

Treballà amb directors com Jordi Savall, Mistislav Rostropovitx, Harry Bicket, Kirill Petrenko, Pierre Cao o Francesc Llongueres, i inicià els estudis de clarinet amb Alfons Reverté i Martí Guasteví. Continuà els estudis musicals al Conservatori de Música de Vic amb Natàlia Arroyo.

 

Ha sigut membre de diverses formacions corals del territori; destacant Ensemble O Vos Omnes sota ladirecció de Xavier Pastrana, la Companyia Musical sota la direcció de Josep Cabré on ha gravat el CD Florilegium musica cataloniae, Decanenti Elegantia, sota la direcció de Francesc Garrigosa, la primera edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Xavier Puig o el Cor Jove de l’Orfeó Català, treballant en diferents produccions dirigides per Gianandrea Noseda o Raphaël Pichon, entre d’altres.

 

Actualment forma part del Cor de Cambra del Palau de la Música.

 

El 2012 començà els estudis de cant clàssic sota el mestratge de la mezzosoprano Marisa Roca, amb qui continua treballant al Conservatori Superior de Música del Liceu. El 2013 és admès com a membre de la Capella de Música de l’Escolania de Montserrat dirigida per Llorenç Castelló, on ha participat en la gravació de In montibus Sanctis, dirigit per Bernat Vivancos.

 

En l’oratori, col·laborà com a solista a l’Ave Maria de F. Mendelssohn dins el V Festival Internacional Orgue de Montserrat, els Responsoris de tenebres de N. Casanovas i el Responsor de Nadal d’I. Segarra amb l’Escolania i la Capella de Montserrat, a les Vespres Beata Virgine de C. Monteverdi al Conservatori de Música Victòria dels Àngels, a fragments del Messies de G. F. Händel amb l’Orquestra de Cambra de Vic sota la direcció de Tomàs Grau i a la Missa de Gloria de G. Puccini sota la direcció de Tomeu Quetgles. Actualment forma part de la Jove Capella Reial dirigida per Jordi Savall i Lluís Vilamajor.

 

En l’òpera, ha interpretat el rol de Ham a Noye’s Fludde (B. Britten) a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu sota la direcció musical de Manel Valdivieso, els rols de Clem i Alfred a El petit escura-xemeneies (B. Britten) a l’Atlàntida de Vic, el paper protagonista a El Follet d’E. Granados a l’Auditori Enric Granados de Lleida i ha cantat amb el cor solista a la sarsuela l’Aplec del Remei d’A. Clavé al TNC, sota la direcció de Xavier Albertí.

 

En l’àmbit de cant modern, actualment forma part del quartet Metropolitan Union on desenvolupen l’estil de música Barbershop. També ha format part del Cor d’Obeses en la gira del seu 3r CD, monstres i princeses, i també ha col·laborat en la gravació dels cors del seu 5è CD, Fills de les estrelles.

 

Ha rebut classes magistrals i consells de Francisco Lázaro, Malcolm Martineau, Dolors Aldea, Marta Mathéu, Salvador Parron, Marc Rosich i Dani Coma.